beste koptelefoons
Elektronica,  Headphones

Beste koptelefoons

Wat maakt nou een goede koptelefoon?

Bij het kopen van een koptelefoon en vooral online kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Als je de mediamarkt, Bcc of een andere elektronica winkel binnen stapt heb je vaak de mogelijkheid om ze even te proberen. Maar online is dat lastig. Daarom proberen wij het u een stukje makkelijker te maken om er zo voor te zorgen dat u geen miskoop maakt. Er zijn een aantal punten die van belang zijn bij het kopen van een goede koptelefoon.  
  • Comfort
klinkt logisch toch? Maar zeker niet in alle gevallen zit een koptelefoon even prettig. Je hebt koptelefoons waarvan de kussens van een hard materiaal gemaakt zijn en de oorschelpen dan ook niet flexibel zijn. Waardoor je na een tijdje een onprettig gevoel krijgt omdat ze niet fijn aansluiten op uw hoofd. Als je een koptelefoon wilt hebben voor langdurig gebruik let dan op of de oorkussens van een zacht materiaal gemaakt zijn, of dat je ze kan draaien zodat ze goed aansluiten.
  • Draadloos of met draad
Er zijn natuurlijk al heel veel koptelefoons die je via bluetooth met uw telefoon kunt koppelen. Voor sommige is dat niet nodig maar voor andere wel. Vooral handig als je actief bezig bent en niet constant het draad aan de kant moet trekken. We raden aan om een draadloze koptelefoon te kopen als je actief bezig bent tijdens het luisteren want hij hoeft maar een paar keer klem te zitten en je hebt al een breuk in de kabel. 
  • ingebouwde microfoon
Niet iedere koptelefoon heeft een ingebouwde microfoon. Maar het is wel heel handig om er een te hebben die dat wel heeft. Vooral als u hem gebruikt als u onderweg bent zodat je niet telkens je koptelefoon moet afkoppelen als je gebeld wordt.
  • Noise cancelling
Noise cancelling houd in dat de koptelefoon geluiden van buitenaf blokkeert. Zo heb je in drukke omgevingen geen last van andere geluiden als u bijvoorbeeld je serie aan het kijken bent in de trein.
  • Accuduur
De accuduur voor een draadloze koptelefoon kan heel erg uiteen lopen. Zo heb je koptelefoons die draadloos zijn en 2 uur mee gaan. Maar ook draadloze koptelefoons die zo 20 uur mee gaan. Ben u iemand die dan veel reist let dan goed op hoelang de accu van uw koptelefoon mee gaat!
 

Nadelen bluetooth koptelefoons

  • De prijs
Een bluetooth koptelefoon is een stuk duurder dan een koptelefoon met draad. Voor de helft van de prijs heeft u een koptelefoon met draad met het zelfde of zelfs betere geluids kwaliteit.
  • Een accu
Ook dit klinkt weer heel logisch maar toch is het zo. Bij een koptelefoon met draad hoef je je nooit zorgen te maken dat je in een situatie komt dat je koptelefoon uitvalt omdat je vergeten bent hem op te laden. Dit kan heel frustrerend zijn, maar je kan je er gelukkig ook altijd op voor bereiden als je weet dat je hem gaat gebruiken.
  • Geluids kwaliteit
Bij een draadloze koptelefoon heb je altijd een beetje last van het verlies van kwaliteit. Voor velen is dit geen probleem en merken ze het niet. Maar voor andere juist wel. 
 

Voordelen bluetooth koptelefoon

  • Het gemak
Bij een bluetooth koptelefoon is het gemak ervan wel een groot voordeel. Je hebt nooit last van een draad die om je hand wikkelt, of ongemakkelijk onder je shirt verstopt zit.
  • geen kapotte kabels meer!
Het aller grootste voordeel is natuurlijk wel dat je nooit meer vast blijft zitten met je kabel! Het aller ergste van een kabel is dat je ergens achter blijft haken en 1 kant van je koptelefoon het niet meer doet. Daar zult u nooit meer last van hebben met een bluetooth koptelefoon.
 

Beste koptelefoons met draad.

#1

Sennheiser HD 599

Mooi robuust ontwerk met grote oorschelpen en een GEWELDIG geluid. Deze koptelefoon is echt voor de kwaliteit liefhebber. Zeer krachtig geluid en makkelijk in gebruik. kabel en oorkussens zijn vervangbaar.
koptelefoons

Bekijk hier het aanbod!

#2

Sennheiser HD 560S

Mooi design en lekker licht gewicht koptelefoon. Mooie natuurlijke geluidsweergave en is zeker waar voor je geld. 
koptelefoon 1

Bekijk hier het aanbod!

#3

Sony MDR-1AM2

Ook weer een lichtgewicht met comfortabele oorkussens. en ingebouwde microfoon. Kabel vervangbaar en ook een uitstekend geluid. De kwaliteit is goed maar vinden hem dan wel weer wat aan de duurdere kant. 
koptelefoon 3

Bekijk hier het aanbod!

#4

Grado SR325e

Top kwaliteit geluid en heel comfortabel. Zeer goede keus om lekker thuis naar muziek te luisteren vanwege een uitstekende geluidskwaliteit. Deze koptelefoon had hoger in de lijst gestaan als de oorschelpen het geluid meer dempte voor je omgeving. Geluid is voor omstanders wel te horen.
koptelefoon 4

Bekijk hier het aanbod!

#5

Sennheiser HD 569

Mooi geluid met heerlijke bas. Als de bas belangrijk voor u is zou dit een goeie keus zijn! Kabel en oorkussens zijn vervangbaar en heeft een ingebouwde microfoon! Mooi strak design en zit top! 
koptelefoon 5

Bekijk hier het aanbod!

Beste draadloze koptelefoons

#1

Sony WH-1000XM4

Deze draadloze koptelefoon is moeilijk te overtreffen. Een van de beste noise cancelling koptelefoons die er nu te koop is. Verrassend licht gewicht en heel comfortabel. Hij heeft werkelijk waar een prachtig geluid met een ingebouwde microfoon en een batterij dat tot wel 30 uur mee kan gaan. Dit is de welverdiende nummer 1 van onze lijst.
beste draadloze koptelefoon

Bekijk hier het aanbod!

#2

Sennheiser Momentum 3

Deze koptelefoon komt met extra grote oorkussens voor een betere overal geluids kwaliteit. Met ingebouwde microfoon en uitstekende noice cancelling technologie. Oorschelpen zijn makkelijk te verstellen en komt met een handige stemassistent en beschikt over smart pause. 
beste draadloze koptelefoon

Bekijk hier het aanbod!

#3

Jabra Elite 45h

Voor nog geen 100 euro heb je deze top koptelefoon. Blinkt uit met een batterij duur van tot wel 50 uur! lekker licht met ingebouwde microfoon. lekker compact en strak met een voice-assistent. Deze koptelefoon gaat lang mee en laad al op binnen 90 minuten. Geluidskwaliteit is voor deze prijs echt uitstekend! Als je een koptelefoon wilt kopen met een lager budget is deze een echte aanrader!
beste draadloze koptelefoon

Bekijk hier het aanbod!

#4

Audio-Technica ATHM50XBT

Uitstekende geluidskwaliteit met een batterij duur van wel 40 uur. Met ingebouwde microfoon en makkelijk te verstellen oorkussens. Deze koptelefoon is zeer comfortabel en heeft een top kwaliteit aan geluid. Enige nadeel van deze koptelefoon is dat het geen noise cancelling heeft. Dat hoeft niet voor iedereen belangrijk te zijn maar is toch altijd mooi mee genomen.
beste draadloze koptelefoon 4

Bekijk hier het aanbod!

#5

Skullcandy Crusher Wireless

Deze koptelefoon heeft een geweldige bass. heeft een batterij duur van 40 uur en heeft een prima geluidskwaliteit voor wat hij kost. Voor nog geen 100 euro heb je deze koptelefoon al te pakken. Zachte en comfortabele oorkussens en komt met ingebouwde microfoon. Wil je lekker knallen met de bass voor een redelijke prijs? Dan raden we deze koptelefoon aan!
beste draadloze koptelefoon 5

Bekijk hier het aanbod!

Wat is de beste gaming headset?

Of benieuwd naar de beste Bone conduction headphones?